Familjemåltider räddade utflyttad jägare

Hultsfred (JJ) Tingsrätten friar en ung jägare från misstanke om vapenbrott, trots att hans vapen inte förvarades i vapenskåp på hans bostadsadress.

Både den unge jägaren och dennes far frikändes av Tingsrätten. Sonen stod åtalad för vapenbrott sedan han förvarade sitt vapen i faderns vapenskåp, trots att han flyttat hemifrån.

Men eftersom sonen inte flyttat så långt bort och besökte föräldrahemmet dagligen och fortfarande äter middag där ansåg Tingsrätten att det inte rörde sig om något brott, skriver Östra Småland.

AKTUELLT

Bakslag både för staten och samebyarna i Girjasmålet

Luleå (JJ) Uppdaterad. Dagens dom i Girjasmålet innebär bakslag både för samebyarna och staten. Rätten slår fast att samebyn har "bättre rätt" till jakt och fiske, men den får inte ensam rätt att förvalta jakten och fisket. – Det fortsätter som förut – länsstyrelsen upplåter jakt och fiske till andra personer, säger Margareta Bergström, hovrättspresident, till Jaktjournalen.

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Annonser