Familjeaffär när björhona fälldes i Mo

MO (JJ). I går morse fälldes en björnhona i Mo strax norr om Ockelbo. Jakten var en ren familjeaffär när far och son avlossade var sitt skott som fällde björnen, rapporterar Gefles Dagblad.

Far och son Larsson, jagandes i Mo VVO, var ute och hade släppt hund på björnspår. När skottläget kom sköt först pappa Anders Larsson ett skott varpå sonen Joakim Larsson avlossade ytterligare ett skott.

Björnen sköts på knappt tio meters håll och var en hona. Anders Larsson har tidigare fällt en av skandinaviens största björnar, en hanne på 270 kilo.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser