Familjeaffär när björhona fälldes i Mo

MO (JJ). I går morse fälldes en björnhona i Mo strax norr om Ockelbo. Jakten var en ren familjeaffär när far och son avlossade var sitt skott som fällde björnen, rapporterar Gefles Dagblad.

Far och son Larsson, jagandes i Mo VVO, var ute och hade släppt hund på björnspår. När skottläget kom sköt först pappa Anders Larsson ett skott varpå sonen Joakim Larsson avlossade ytterligare ett skott.

Björnen sköts på knappt tio meters håll och var en hona. Anders Larsson har tidigare fällt en av skandinaviens största björnar, en hanne på 270 kilo.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser