Falska poliser stal studsare av vildsvinsjägare

Sävsjö (JJ) En vildsvinsjägare blev stoppad av vad han trodde var två civilpoliser. De krävde att få titta på studsaren och skulle ta med den till polisstationen. Men de två männen var inte poliser, utan stal helt sonika studsaren.

Händelsen inträffade tidigare i veckan, och nu varnar polisen i Värnamo för de falska poliserna. De uppmanar jägare att kräva legitimation om de utsätts för något liknande.

Natten till onsdagen var en man i Sävsjö på väg ut på vildsvinsjakt. Utanför Sävsjö blev han stoppad av två män i en bil som påstod att de var civilklädda poliser.

– De sa till honom att de ville kontrollera hans vapen, ett kulgevär, på polisstationen. Han trodde de var riktiga poliser och lämnade ifrån sig vapnet, berättar Håkan Boberg, vid polisen i Värnamo, till Värnamo Nyheter.

Snart förstod jägaren att han hade blivit lurad. Nu är det här anmält som vapenstöld.

– Vi tycker inte om att vapen hamnar i orätta händer. Nu vet vi inte vad de tänker använda geväret till, men det är säkert inte i något gott syfte, säger Håkan Boberg.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Annonser