Falska poliser stal studsare av vildsvinsjägare

Sävsjö (JJ) En vildsvinsjägare blev stoppad av vad han trodde var två civilpoliser. De krävde att få titta på studsaren och skulle ta med den till polisstationen. Men de två männen var inte poliser, utan stal helt sonika studsaren.

Händelsen inträffade tidigare i veckan, och nu varnar polisen i Värnamo för de falska poliserna. De uppmanar jägare att kräva legitimation om de utsätts för något liknande.

Natten till onsdagen var en man i Sävsjö på väg ut på vildsvinsjakt. Utanför Sävsjö blev han stoppad av två män i en bil som påstod att de var civilklädda poliser.

– De sa till honom att de ville kontrollera hans vapen, ett kulgevär, på polisstationen. Han trodde de var riktiga poliser och lämnade ifrån sig vapnet, berättar Håkan Boberg, vid polisen i Värnamo, till Värnamo Nyheter.

Snart förstod jägaren att han hade blivit lurad. Nu är det här anmält som vapenstöld.

– Vi tycker inte om att vapen hamnar i orätta händer. Nu vet vi inte vad de tänker använda geväret till, men det är säkert inte i något gott syfte, säger Håkan Boberg.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser