Fällde helvit grävling

Vimmerby (JJ) Den nyblivna jägaren Tom Rundgren, Vimmerby lyckades med bedriften att fälla en vit grävling i går när han var ute och rekade inför bockjakten.

Helvita grävlingar hör inte till det vanliga. Foto: Tom Rundgren.

Tom Rundgren tog jägarexamen i fjol men det för först i år som han fick licens för egna vapen. I går var han och kikade på en mark som han får jaga på. Tanken var att kolla efter lite bock men när han sitter och spanar ser han plötsligt något röra sig i ett stenröse.

– Jag såg något vitt skymta förbi och blev nyfiken. Först trodde jag det var en katt, säger Tom.

Tom smyger fram och efter en stund ser han djuret igen och konstaterar att det är en grävling.

– Jag hade geväret med mig och tänkte att det var lika bra att klippa till. I skottet far ytterligare tre grävlingar i väg som också gömde sig nere i röset. Två av dem var också helvita.

I morse postade Tom bilder på grävlingen i ett jakforum på facebook och många har gillat och kommenterat bilden.

– Säkert 30 kommentarer tycker att jag ska stoppa upp den. Jag vet inte än, men den ligger i frysen så länge, säger Tom och skrattar.

Förra året uppmärksammades en vit grävling som sköts i Gamleby. Den konstaterades ha leucism, vilket är ett medfött tillstånd som ger minskat pigment. Enligt Tom hade inte heller den grävling han sköt röda ögon.

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser