Fällde björn för Rasmus hundar

Emil Gustafsson och Rasmus Boström tillsammans med den fällda björnhannen och plottarna Mack och Oryx. Sveg (JJ) Alldeles nyss fälldes en björnhanne på 103 kilo för Rasmus Boströms plotthund Oryx och Remir Olsens plotthund Mack.

Emil Gustafsson, Sveg lyckades fälla björnen efter bra hundarbete av Rasmus Boströms plotthund Oryx och Remir Olsens plotthund Mack.

Rasmus jagade på Storsvedjevallens marker utanför Sveg. Hundarna drog i väg med björnen in på grannmarken och Emil Gustafsson som jagar i Brickans jaktlag kunde gå in och skjuta den på ståndskall.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Kvinna attackerad av älg

Umeå (JJ) En kvinna i Umeå attackerades på lördagseftermiddagen av en älg. Polisen fick rycka ut och hämta kvinnan i skogen.

Annonser