Falk bakom sista björnen i Dalarnas delområde 2

Våmhus (JJ) Magnus Falk fällde i dag sista björnen i område två i Dalarna. Hela tilldelningen på 40 björnar är nu fylld i det delområdet. Björnen sköts i Våmhus.

Jaktlaget i Våmhus med delområde 2:s sista björn.
– Vi jagade med de två smålandsstövarna Aho och Panter i Våmhus i förmiddags. Hundarna fick upp björn och hade drev i en timme ungefär innan björnen gick i pass hos en postare som sköt, men skottet tog lågt och björnen fortsatte.

Den påskjutna björnen lurade gång på gång skyttarna och efter ett tag valde därför Magnus att kalla in brorsan Janne som kom med de två utvilade plotthundarna Tiny och Max. Då blev det växelvis gångstånd och ståndskall.

Till slut gick björnen på Magnus som kunde fälla den, en hanne på 71 kilo.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser