Fagerstas vildsvin får kommunal mat

Fagersta (JJ) Nu är svälten snart slut för Fagerstas vildsvin. Kommunal mat är på väg.

Fagersta-Posten berättar att Norra Västmanlands kommunalteknikförbund, NVK, säger ja och ger kommunens jaktlag bidrag på 10 000 kronor.

En foderstation och mat ska inhandlas.

Jaktjournalen har i flera artiklar berättat om vildsvinen i Fagersta som söker mat bland stadens soptunnor. Bland annat attackerades en kvinna av en galt.

Nu ska en matplats anläggas någon kilometer uppe i skogen i den norra kommundelen. Vildsvinen ska matas för att slippa söka mat i bebyggelsen.

AKTUELLT

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

Annonser