Fågeltjuvar stal jaktbytet

Vellinge (JJ) Fågeljakten gick bra, men när Vellingebon skulle ta hand om sitt byte visade det sig att fågeltjuvar slagit till och stulit alla 18 fåglarna han lagt på tomten.

En fågeljägare i Vellinge blev avstulen sitt jaktbyte. Händelsn är polisanmäld. (Foto: iStock)

– Han fick åtta vitkindade gäss, fem duvor, fyra andfåglar och en fågel av okänd art, berättar Jörgen Sjåstad som är kommunpolis i Vellinge.

Innan han skulle ta hand om fåglarna var han tvungen att handla och när han kom hem igen var alla borta.

Händelsen rubriceras som stöld av fågel och polisen har ännu inga spår efter tjuvarna.

– Jägaren är dock helt säker på att det inte är djur som tagit fåglarna, de är bokstavligt talat spårlöst borta, säger Jörgen Sjåstad, till Lokaltidningen Vellinge- Näset.

AKTUELLT

Jägare måste få sälja vildsvinskött

– Jägare måste få möjlighet att sälja vildsvinkött direkt till konsumenter och företag, säger Svenska Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson och LRF:s ordförande Palle Borgström.

Webbradio: Jarlås larm om ökad tjuvjakt ifrågasätts

Kungsbacka (JJ) Tjuvjakten på stora rovdjur eskalerar. Det är budskapet som miljöåklagare Christer B Jarlås för fram i en SVT-intervju. Jägareförbundets Daniel Ligné är kritisk. – Senaste undersökningen är från 2011 och då minskade den illegala jakten, säger Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Genetiskt viktig varg i Västra Götaland ett mysterium

Stenungsund (JJ) En så kallat genetiskt viktig varghane ha konstaterats i trakterna av Stenungsund. Hans existens är ett mysterium: Tiken som födde honom ska vara en varg som invandrat från Finland-Ryssland, men var den tiken håller hus vet ingen idag. – En märklig historia, säger Nelly Grönberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Västra Götaland.

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Annonser