Fågeltjuvar stal jaktbytet

Vellinge (JJ) Fågeljakten gick bra, men när Vellingebon skulle ta hand om sitt byte visade det sig att fågeltjuvar slagit till och stulit alla 18 fåglarna han lagt på tomten.

En fågeljägare i Vellinge blev avstulen sitt jaktbyte. Händelsn är polisanmäld. (Foto: iStock)

– Han fick åtta vitkindade gäss, fem duvor, fyra andfåglar och en fågel av okänd art, berättar Jörgen Sjåstad som är kommunpolis i Vellinge.

Innan han skulle ta hand om fåglarna var han tvungen att handla och när han kom hem igen var alla borta.

Händelsen rubriceras som stöld av fågel och polisen har ännu inga spår efter tjuvarna.

– Jägaren är dock helt säker på att det inte är djur som tagit fåglarna, de är bokstavligt talat spårlöst borta, säger Jörgen Sjåstad, till Lokaltidningen Vellinge- Näset.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Björndel hittad vi gruva

Skellefteå (JJ) Under förmiddagen fick polisen i Skellefteå ett samtal om att man hittat delar av en björn nära en gruva i Västerbotten.

Mårdhund och bisam skadedjur i Finland

Finland (JJ) EU har lagt till mårdhund och elva andra djurarter i sin lista med invasiva främmande djurarter som ska bekämpas. Av djurarterna i Finland lades även bisam på listan, uppger Jord- och skogsbruksministeriet.

Annonser