Fågeltjuvar stal jaktbytet

Vellinge (JJ) Fågeljakten gick bra, men när Vellingebon skulle ta hand om sitt byte visade det sig att fågeltjuvar slagit till och stulit alla 18 fåglarna han lagt på tomten.

En fågeljägare i Vellinge blev avstulen sitt jaktbyte. Händelsn är polisanmäld. (Foto: iStock)

– Han fick åtta vitkindade gäss, fem duvor, fyra andfåglar och en fågel av okänd art, berättar Jörgen Sjåstad som är kommunpolis i Vellinge.

Innan han skulle ta hand om fåglarna var han tvungen att handla och när han kom hem igen var alla borta.

Händelsen rubriceras som stöld av fågel och polisen har ännu inga spår efter tjuvarna.

– Jägaren är dock helt säker på att det inte är djur som tagit fåglarna, de är bokstavligt talat spårlöst borta, säger Jörgen Sjåstad, till Lokaltidningen Vellinge- Näset.

0 kommentarer

AKTUELLT

Aggressivt djur attackerade Marita

Bollnäs (JJ) Marita Berggren råkade ut för ett sällsynt aggressivt djur som gick till full attack natten mot fredagen. - Den högg sig fast i benet och tog om och tog om bettet, berättar Marita Berggren.

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser