Få jägare kommer till toppmodern skyttebana

GLOMMERSTRÄSK(JJ). Jägarnas intresse för den toppmoderna älgskyttebanan i Glommersträsk har sjunkit i år. Enligt banchefen Roland Wigenstam så har bara hälften så många skyttar kommit för att skjuta.

Det var förra året som föreningen investerade i ett elektroniskt markeringsystem, detta gör att det går att se träffarna på en digital tavla där man står och skjuter.

Detta gjorde att flera skyttar kom till banan och man hade unger 10-15 personer varje kväll som banan var öppen. 
– Det var nyhetens behag. I sommar har vi haft fyra, fem, sex som mest, säger Roland Wigenstam, banchef och ordförande i Glommersträsk skytteförening, till Piteå-Tidningen.

Han tycker att jaktlagen borde ställa hårdare krav på jägarna när det gäller skyttet, detta då dålig skjutskicklighet kan få allvarliga konsekvenser under jakten.

Två skogsbolag har krav på godkända skjutprov för jägare som ska jaga på deras marker. Det är Sveaskog och SCA har som kräver ett godkänt skjutprov av bronsmärke.
När det handlar om björnjakt måste jägarna skjuta ett godkänt björnprov för att få jaga på Sveaskogs marker. 
Det här rapporterar Piteå-Tidningen.

1 kommentar

  • Visst
    är det bra med så mycket träning som möjligt,frågan är vad som är möjligt med de priser som börjar bli på ammunition….och på
    hypermoderna älgbanor…

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser