Få jägare kommer till toppmodern skyttebana

GLOMMERSTRÄSK(JJ). Jägarnas intresse för den toppmoderna älgskyttebanan i Glommersträsk har sjunkit i år. Enligt banchefen Roland Wigenstam så har bara hälften så många skyttar kommit för att skjuta.

Det var förra året som föreningen investerade i ett elektroniskt markeringsystem, detta gör att det går att se träffarna på en digital tavla där man står och skjuter.

Detta gjorde att flera skyttar kom till banan och man hade unger 10-15 personer varje kväll som banan var öppen. 
– Det var nyhetens behag. I sommar har vi haft fyra, fem, sex som mest, säger Roland Wigenstam, banchef och ordförande i Glommersträsk skytteförening, till Piteå-Tidningen.

Han tycker att jaktlagen borde ställa hårdare krav på jägarna när det gäller skyttet, detta då dålig skjutskicklighet kan få allvarliga konsekvenser under jakten.

Två skogsbolag har krav på godkända skjutprov för jägare som ska jaga på deras marker. Det är Sveaskog och SCA har som kräver ett godkänt skjutprov av bronsmärke.
När det handlar om björnjakt måste jägarna skjuta ett godkänt björnprov för att få jaga på Sveaskogs marker. 
Det här rapporterar Piteå-Tidningen.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser