Få älgar runt Sunne

Sunne (JJ) Jägarna drar i handbromsen i Sunne jaktvårdskrets. Tilldelningen är bara 1,2 älgar per 1 000 hektar öster om sjön Fryken.

Jämfört med 2001 är det bara 30 procent älg kvar att jaga i skogarna att jaga i Sunne Jaktvårdskrets. Då sköts 20 älgar i området. Förra året fälldes 230 stycken.

– Vi jägare har nog reagerat för sent och det tillsammans med vad vargen tar har blivit för mycket. Det är viktigt att vi nu skjuter rätt, att vi fyller kalvkvoten och låter bli att skjuta vuxna och på det viset sparar på kapitalet, säger Ingvar Jansson, ordförande i kretsen till tidningen Frykdalsbygden.se.

0 kommentarer

AKTUELLT

Samarbete över gränserna gav björn

Strömsund (JJ) I morse släppte Ralph Persson, sin plotthund RJ i ett känt björntillhåll i Vimmervattnet. Det blev starten på en lång jakt som buktade över flera jaktlagsgränser. Och även länsgränsen till Västernorrland.

Björnhane bet både jägarna och hunden

Ljusdal (JJ) Det gick riktigt hett till när Erik Söderlund och Axel Wallberg på tisdagen gemensamt fällde en 97-kilos björnhane. Den hann bita och skada både jägarna och en björnhund innan den föll.

Annonser