Få älgar runt Sunne

Sunne (JJ) Jägarna drar i handbromsen i Sunne jaktvårdskrets. Tilldelningen är bara 1,2 älgar per 1 000 hektar öster om sjön Fryken.

Jämfört med 2001 är det bara 30 procent älg kvar att jaga i skogarna att jaga i Sunne Jaktvårdskrets. Då sköts 20 älgar i området. Förra året fälldes 230 stycken.

– Vi jägare har nog reagerat för sent och det tillsammans med vad vargen tar har blivit för mycket. Det är viktigt att vi nu skjuter rätt, att vi fyller kalvkvoten och låter bli att skjuta vuxna och på det viset sparar på kapitalet, säger Ingvar Jansson, ordförande i kretsen till tidningen Frykdalsbygden.se.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser