Extremt omfattande vargangrepp

Karlstad (JJ) I går förmiddag informerades länsstyrelsen om ett vargangrepp i södra Värmland. Ett angrepp som visade sig vara ett av de allra värsta i Värmland någonsin i modern tid.

– Det var mycket omfattande. Totalt 46 får är döda. Över tjugo får fick avlivas på grund av sina skador, säger Maria Falkevik, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen.

Djurägaren är mycket chockad så därför vill inte Länsstyrelsen gå ut med exakta uppgifter om vart angreppet ägde rum.

– Vi har inte haft några angrepp rapporterade i detta området i år. Hagen som fåren gick i hade inget rovdjursavvisande stängsel och var delvis öppen mot vatten, säger Maria Falkevik.

AKTUELLT

Genetiskt viktig varg i Västra Götaland ett mysterium

Stenungsund (JJ) En så kallat genetiskt viktig varghane ha konstaterats i trakterna av Stenungsund. Hans existens är ett mysterium: Tiken som födde honom ska vara en varg som invandrat från Finland-Ryssland, men var den tiken håller hus vet ingen idag. – En märklig historia, säger Nelly Grönberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Västra Götaland.

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser