EXTRA! VARGAR DÖDADE 22-ÅRING!!!

Minst fyra vargar har dödat en 22-årig man som skulle ta en kvällspromenad. När mannen inte kom hem i utsatt tid sökte hans kamrater honom. När de hittade honom på vägen stod vargarna fortfarande och åt på kroppen, de chockades av synen de mötte!

Jaktjournalen kan som första svenska tidning avslöja den tragiska händelse när en grupp vargar dödade den 22-årige Kenton Carnegie i Kanada. Den tragiska vargattacken har inte nått Sverige tidigare trots en intensiv vargdebatt, för och emot varg.
Enligt Fish & Wildlife Service har ett 80-tal attacker skett tidigare, dock utan dödsfall.
De nu avslöjade händelserna kan komma att påverka även den svenska vargpolitiken. Läs allt om tragedin i nästa nummer av Jaktjournalen.
Tidningen finns hos prenumerant fredag den 21 april och i kiosk den 23 april.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser