EXTRA: Två vargar fällda i Idre under skyddsjakt!

IDRE(JJ). I dag har det fällts två vargar i Idre under skyddsjakt. Helikopter användes som hjälp vid jakten och de båda vargarna fälldes i länsstyrelsens regi.

Det fanns tecken på att vargarna höll på att bilda revir i området. Men den förda rovdjurspolitiken innebär att det inte får bildas några nya vargrevir inom renskötselområdet. Det får bara ske om det gäller vargar som har en annan genetisk bakgrund. 

Beslutet om skyddsjakt togs  av länsstyrelsen i Dalarna den 5 november.
Vargarna kommer att analyseras vid Statens veterinärmedicinska anstalt.
Det här meddelar länsstyrelsen i Dalarna i ett pressmeddelande.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser