EXTRA: Stövare vargdödad utanför Edsbyn!

EDSBYN(JJ). Ännu en hund har fallit offer för varg utanför Edsbyn i Hälsingland. Det handlar om en två år gammal stövare som dödades under en harjakt i går. Det användes två hundar under jakten och den äldre hunden ska ha klarat sig helskinnad.

Det handlar troligen om varg från det nybildade Homnareviret som ligger bakom attacken.
Daniel Hansson. rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Gävleborg, säger till Jaktjournalen att länsstyrelsen haft personal ute som besiktigade platsen i går. Enligt de uppgifter han har hunnit få så är det bekräftat att det handlar om en vargattack.

Vidare uppger han att det är oklart vilka gränser reviret har, samt att det är oklart hur många vargar som finns där.
– Det är oklart vilket antal det är, men det är minst två stycken, säger Daniel Hansson till Jaktjournalen.

På kort tid har nu två stövare dödats av varg i området, den förra attacken skedde den 10 september väster om Edsbyn. 
Dessutom dödades en papillon under våren, troligen var det även då varg som låg bakom det inträffade. 

Fotnot: För mer information om den förra vargattacken utanför Edsbyn se notis den 14/9.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser