EXTRA: Man hade tre frysar fyllda med rovdjur!

NORGE(JJ). En man från Norge har dömts för häleri av olovligt skjutna rovdjur - mannen dömdes till 90 dagars fängelse. Enligt polisen kan flera av dessa djur ha dödats i Dalarna och Värmland.

Mannen hade tre frysboxar som var fyllda med fridlysta djur; det var bland annat 32 lodjur, två vargar och sex järvar. 
Mannen anses skyldig till häleri då han tagit hand om dessa olovligt skjutna djur.
Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Dalarna. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser