EXTRA: Legendarisk jägare attackerad av björn

Dalarna (JJ) Jägaren Hasse "Knuts Hans" Hansson attackerades tidigare i dag av en björn. Enligt uppgifter till Jaktjournalen har han fått armen avbiten och huvudet skalperat.

Borns jaktlag där Knuts Hans Hansson deltog jagade i dag björn mellan Ingels och Bingsjö. Hundarna har fått tag på björn men gått in på grannmarken där det blivit ståndskall.

Enligt de uppgifter Jaktjournalen fått ska Knuts Hans obeväpnad ha gått in på ståndet för att sätta fart på björnen när den då attackerat honom.

Presschefen på Landstinget i Dalarna bekräftar att en person förts till Mora Lasarett med skador från en björnattack.

– En man har inkommit till sjukhuset sedan denne blivit biten av björn. Han har allvarliga skador men läget är stabilt och han är vid medvetande, säger presschefen.

Enligt de uppgifter Jaktjournalen har, har Knuts Hans ena arm blivit avbiten. Han har dessutom blivit skalperad av björnen.
Efter attacken gavs tillstånd att skjuta björnen. Den är nu fälld.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser