EXTRA: Jägareförbundet Dalarna överklagar björnjaktsbeslut!

DALARNA(JJ). Jägareförbundet Dalarna överklagar det beslut som länsstyrelsen tagit om att avslå förbundets begäran om en utökad licensjakt på björn. - Vi anser att det finns goda argument för en utökad björnjakt i Dalarna, säger Thomas Björklund, ordförande i Jägareförbundet Dalarna, till Dala-Demokraten.

Björklund menar att den rekordsnabba björnjakten visar att björnstammen fortsätter växa i länet. Förbundet tror att antalet björnar i länet är fler än 300 djur.

Det inrikningsbeslut som vilförvaltningsdelegationen tagit innebär att stammen ska balanseras kring 250 björnar i hela länet. Förbundet pekar på att länsstyrelsens beslut att avslå begäran om utökad licensjakt rimmar illa med delegationens beslut.
Det här rapporterar Dala-Demokraten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser