EXTRA: Ilsken älgtjur attackerade kommunpolitikers bil!

BORGVATTNET(JJ): När kommunpolitikern Karl-Anders Andersson tutade för att älgtjuren skulle flytta sig ur vägen så gick den rasande älgen istället till attack. Älgen lyckades ha sönder ett extraljus, buckla till motorhuven och krossa framrutan på bilen. – Det är klart att jag blev rädd, säger Karl-Anders Andersson till Östersunds-Posten.

Han var glad över att sitta i bilen under den dramatiska lördagskvällen. Händelsen inträffade när han var på väg hem efter jobbet. 

På håll såg han älgen och körde fram sakta och tutade för att få den att flytta sig. 
Men när älgen fick nog av tutandet så böjde den istället ner huvudet och sprang rakt emot bilen. 
Älgen hade sån fart att den, efter att ha slagit hornet i bilens båge, kanade upp på motorhuven och rätt in i bilens fönsterruta. Därefter kom älgen ner på backen igen och försvann in i skogen. 

Han anmälde händelsen till polisen men Andersson tror att älgen klarade sig utan skador.
Trots det skrämmande älgmötet så gav han sig ut i älgskogen nästa morgon för att jaga.
Det här rapporterar Östersunds-Posten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser