EXTRA: Ilsken älgtjur attackerade kommunpolitikers bil!

BORGVATTNET(JJ): När kommunpolitikern Karl-Anders Andersson tutade för att älgtjuren skulle flytta sig ur vägen så gick den rasande älgen istället till attack. Älgen lyckades ha sönder ett extraljus, buckla till motorhuven och krossa framrutan på bilen. – Det är klart att jag blev rädd, säger Karl-Anders Andersson till Östersunds-Posten.

Han var glad över att sitta i bilen under den dramatiska lördagskvällen. Händelsen inträffade när han var på väg hem efter jobbet. 

På håll såg han älgen och körde fram sakta och tutade för att få den att flytta sig. 
Men när älgen fick nog av tutandet så böjde den istället ner huvudet och sprang rakt emot bilen. 
Älgen hade sån fart att den, efter att ha slagit hornet i bilens båge, kanade upp på motorhuven och rätt in i bilens fönsterruta. Därefter kom älgen ner på backen igen och försvann in i skogen. 

Han anmälde händelsen till polisen men Andersson tror att älgen klarade sig utan skador.
Trots det skrämmande älgmötet så gav han sig ut i älgskogen nästa morgon för att jaga.
Det här rapporterar Östersunds-Posten.

AKTUELLT

Jägare måste få sälja vildsvinskött

– Jägare måste få möjlighet att sälja vildsvinkött direkt till konsumenter och företag, säger Svenska Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson och LRF:s ordförande Palle Borgström.

Webbradio: Jarlås larm om ökad tjuvjakt ifrågasätts

Kungsbacka (JJ) Tjuvjakten på stora rovdjur eskalerar. Det är budskapet som miljöåklagare Christer B Jarlås för fram i en SVT-intervju. Jägareförbundets Daniel Ligné är kritisk. – Senaste undersökningen är från 2011 och då minskade den illegala jakten, säger Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Genetiskt viktig varg i Västra Götaland ett mysterium

Stenungsund (JJ) En så kallat genetiskt viktig varghane ha konstaterats i trakterna av Stenungsund. Hans existens är ett mysterium: Tiken som födde honom ska vara en varg som invandrat från Finland-Ryssland, men var den tiken håller hus vet ingen idag. – En märklig historia, säger Nelly Grönberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Västra Götaland.

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Annonser