EXTRA: Flicka nära träffas av gevärskula!

GRANBERGET(JJ). En flicka var nära att träffas av en gevärskula vid en busshålsplats i Granberget. Det var när hennes mor skulle lämna av henne vid hållplatsen, mellan Vilhelmina och Dorotea, som det plötsligt small till i bilen.

– En gevärskula träffade bakre delen av bilen. Rutorna gick sönder och det ska ha varit en rejäl smäll, säger Ebbe Nyberg, vakthavande polisbefäl, till Västerbottens-Kuriren.

Vid den tidpunkt när kulan träffade bilen visade det sig att en jägare i närheten skjutit mot en älgtjur. Nu har polisen i Dorotea upptagit en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.
Det här rapporterar Västerbottens-Kuriren.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser