EXTRA! EXTRA! Björnungar i idet där pojken drogs ned!

En privatperson stoppade ned en videokamera i idet där pojken drogs ned av en björnhona i fredags. Nu visar det sig att det finns ungar i idet!

Den 13-åriga pojken som i blev neddragen i idet av en björnhona mår efter omständigheterna bra.

Men nu har det upptäckts att det finns minst två björnungar i idet. Detta efter att en privatperson stoppat ned en videokamera och på filmen syns minst två björnungar och den 13-årige pojkens hjälm.

Björnungarna är bara något större än hjälmen.

Länsstyrelsens naturbevakare hoppas nu att björnhonan ska återvända till ungarna och idet. 

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser