EXTRA! EXTRA! Björnungar i idet där pojken drogs ned!

En privatperson stoppade ned en videokamera i idet där pojken drogs ned av en björnhona i fredags. Nu visar det sig att det finns ungar i idet!

Den 13-åriga pojken som i blev neddragen i idet av en björnhona mår efter omständigheterna bra.

Men nu har det upptäckts att det finns minst två björnungar i idet. Detta efter att en privatperson stoppat ned en videokamera och på filmen syns minst två björnungar och den 13-årige pojkens hjälm.

Björnungarna är bara något större än hjälmen.

Länsstyrelsens naturbevakare hoppas nu att björnhonan ska återvända till ungarna och idet. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser