Exklusiv intaliensk kniv med svensk skärpa!

En samling unika och mycket exklusiva fällknivar från italienska vapentillverkaren Fabbri.
Italienska vapentillverkaren Fabbri har tagit fram en samling oerhört vackra fällknivar med en tekniskt unik lösning väl i klass med priset på drygt 50 000 svenska kronor och uppåt. Som kronan på verket är en del av knivarna graverade av svenske Stanley Stoltz. Text och foto: Roger C Åström

Fabbris unika lösning med en fällkniv som demonteras med ett enkelt handgrepp utan verktyg.Stanley Stoltz utbildade sig till gravör på Fabbri. I mitten av 1990-talet tog han fram en tekniskt avancerad lösning på en fällkniv tillsammans med vapen­mästaren Tullio Fabbri. Stanley Stoltz, som under åren samarbetat med några av världens bästa knivmakare, väckte åter den gamla tekniklösningen till liv när Fabbri vill ha en kniv som matchade företagets exklusiva vapen.

Unik lösning
Fällknivarna är tillverkade utan skruvar eller stift. De sätts samman med en enkel men genialisk lösning. Därför är kniven mycket enkel att demontera. Det behövs inga verktyg. Man tar isär fällkniven med ett enkelt handgrepp när man blodat ner sin kniv under praktisk jakt.
Den demonterade kniven på bil­den har ett damaskerat rostfritt knivstål. Greppsidorna är tillverkade av härdat titan med inlägg av mammuttand och guld. Varje kniv är unik och de som är graverade har fått mästarprägel av Stanley Stoltz.
Priset på knivarna börjar på 5 950 euro.

AKTUELLT

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Lider svenska jägaren av restviktsneuros eller…?

Vi har nog alla suttit i den där jaktstugan eller vad det nu är, när kalibrar och kulor kommit på tal. Ni vet, helt plötsligt är alla experter och vet exakt vad som biter bäst på älgar, vildsvin och björnar. I bland kanske med en rätt ringa erfarenhet?

Annonser