Exklusiv distributör för Merkel och Haenel

Kungsbacka (JJ) Gyttorp AB och Merkel Jagd- und Sportwaffen GmbH har ingått avtal om samarbete på den Svenska marknaden. Gyttorp blir därmed exklusiv distributör i Sverige av vapen under varumärkena Merkel och Haenel från och med Januari 2015.

– Med Merkel och Haenel i produktportföljen är vårt erbjudande betydligt mer komplett än tidigare, viket underlättar för våra kunder att satsa på Gyttorp som huvudleverantör av produkter inom outdoor, jakt och skytte, säger Kjell Edholm VD för Gyttorp i ett pressmeddelande.

Gyttorp består idag av tre rörelsedrivande företag, Gyttorp OY som verkar som distributör på den Finska marknaden, Gyttorp Cartridge som tillverkar hagelpatroner under varumärkena Gyttorp och Rottweil samt Gyttorp Jakt som är distributör på den Svenska marknaden. I Sverige distribuerar Gyttorp förutom Merkel och Haenel även bla Norma, RWS, GECO, Rottweil, Gyttorp, Fauna, Niggeloh, Steyr Mannlicher, Hausken, Redfield och Leupold. Gyttorp ägas av Segersta Förvaltning AB samt Norma Precision AB.

Merkel Jagd- und Sportwaffen är en av Europas ledande tillverkare av kvalitetsvapen för jakt och sportskytte under varumärkena Merkel och Haenel. Merkel tillverkar och säljer ett antal olika typer av kombivapen, hagelvapen och kulvapen, deras storsäljare är den rakrepeterande studsaren Merkel Helix.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser