Exklusiv distributör för Merkel och Haenel

Kungsbacka (JJ) Gyttorp AB och Merkel Jagd- und Sportwaffen GmbH har ingått avtal om samarbete på den Svenska marknaden. Gyttorp blir därmed exklusiv distributör i Sverige av vapen under varumärkena Merkel och Haenel från och med Januari 2015.

– Med Merkel och Haenel i produktportföljen är vårt erbjudande betydligt mer komplett än tidigare, viket underlättar för våra kunder att satsa på Gyttorp som huvudleverantör av produkter inom outdoor, jakt och skytte, säger Kjell Edholm VD för Gyttorp i ett pressmeddelande.

Gyttorp består idag av tre rörelsedrivande företag, Gyttorp OY som verkar som distributör på den Finska marknaden, Gyttorp Cartridge som tillverkar hagelpatroner under varumärkena Gyttorp och Rottweil samt Gyttorp Jakt som är distributör på den Svenska marknaden. I Sverige distribuerar Gyttorp förutom Merkel och Haenel även bla Norma, RWS, GECO, Rottweil, Gyttorp, Fauna, Niggeloh, Steyr Mannlicher, Hausken, Redfield och Leupold. Gyttorp ägas av Segersta Förvaltning AB samt Norma Precision AB.

Merkel Jagd- und Sportwaffen är en av Europas ledande tillverkare av kvalitetsvapen för jakt och sportskytte under varumärkena Merkel och Haenel. Merkel tillverkar och säljer ett antal olika typer av kombivapen, hagelvapen och kulvapen, deras storsäljare är den rakrepeterande studsaren Merkel Helix.

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Trafikdödad råget bar på fyra kid

Värmland (JJ) En råget som avlivades efter en viltolycka visade sig bära på fyra närmast fullgångna kid. –Väldigt tråkigt att fem rådjur dör i en smäll, säger eftersöksjägaren Mattias Hultman.

Annonser