EU:s rovdjursexpertis stöder i stort svensk vargförvaltning!

I en rapport som publicerats i december har rovdjursexpertis inom EU i stort gett sitt stöd till vargförvaltningen i Sverige.

Dessa experter ingår i en arbetsgrupp som är direkt underställd Europeiska rådet.
Arbetsgruppen LCIE menar att Sverige har en bra kontroll på rovdjuren i landet, något som gör det lättare att genomföra jakt under kontrollerade former och att bestämma hur många djur som får fällas. 

Den aktuella rapporten heter ”Position statement from the Large Carnivore Initiative for Europe on the 2010 Swedish wolf hunt”.
Det här rapporterar tidningen Ljusnan.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser