Europas största jaktmässa i startgroparna

Tyskland (JJ) I morgon öppnar IWA OutdoorClassics, Europas i särklass största mässa för jaktutrustning. Det är här alla spännande nyheter visas upp i Europa för första gången och Jaktjournalens utrustningsredaktör, Tommy Östlund ska naturligtvis hit.

Ingången till IWA. Arkivfoto: Per Jonson

Omkring 1 500 utställare finns på plats för att visa upp sina produktnyheter under fyra mässdagar. Tommy Östlund kommer ha ett hektiskt schema med att fånga upp spännande nya prylar och spana in årets snackisar på närmare håll.

– Förra året var långhållsskytteprodukter i fokus. Det var både optik och vapen anpassade för detta ändamål. I år har jag inte riktigt koll på vad trenden är. Men det ska bli kul att se, säger Tommy som nu är på väg mot Nürnberg.

Flera av de stora nyheterna för året har redan smyglanserats på sociala medier samt också visats upp på amerikanska mässan Shot Show.

– Flera vapentillverkare lanserar nya modeller – Mauser släpper sin M18 och Tikka kommer med finkalibrig modell T1x. De ska bli kul att klämma på.

Hur har du förberett dig inför årets mässa?

– Vill man få med sig så mycket som möjligt gäller det att ha en hyggligt bra strategi samt ett par bra gymnastikskor, för man kommer gå sina kilometer de närmaste dagarna. Jag planerar att rapportera både via sociala medier och här på hemsidan. Tanken är också att samla in så mycket material som möjligt till mina utrustningssidor i tidningen. Det är trots allt här årets nyheter presenteras.

Med start imorgon kväll postar Tommy dagsrapporter här på hemsidan. Men kolla också in Jaktjournalens Instagramkonto. Där dyker nyheter från IWA upp.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser