EU vill förbjuda halvautomater

Kungsbacka (JJ) Efter terrordåden i Paris kommer nu EU-kommissionen med ett förslag om skärpta vapenlagar. Bland annat kommer de nya reglerna innebära slutet för användandet av halvautomater inom jakten.

Efter de tragiska händelserna i Frankrike kommer nu alltså EU-kommissionen med ett förslag om att skärpa vapenlagarna inom EU. Man kan på deras hemsida läsa att man till exempel vill förbjuda halvautomater.

Anledningen till detta ska vara att magasinsstorleken gör detta vapen farligare än gevär med andra omladdningssystem i samma kaliber. Man föreslår också att vapentillstånd bara ska ges ut i fem år långa tillståndsperioder.

Många finner förslaget förkastligt och det finns nu en petition där man på ett sakligt sätt motargumenterar kommissionens olika regelförslag. Skriv på petitionen här>>

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser