EU-kommission ifrågasätter vargjakten

STOCKHOLM(JJ). EU-kommissionen ifrågasätter licensjakten på varg i Sverige. Bland annat tycker inte kommissionen att jakten är helt i överensstämmelse med de regler som finns i EU för att rovdjur ska bevaras.

Och Janez Potocnik, EU-kommisionär, tycker att det finns andra möjligheter att öka acceptansen för varg. Potocnik vill ha regeringens svar innan jakten startar.

Oavsett om kommissionen godkänner jakten eller inte så kommer regeringen inte att stoppa den planerade vargjakten. 
Det här rapporterar SVT Tvärsnytt.

 
 

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser