Ett vargpar i Norge

Norge (JJ) Det finns bara ett vargpar i Norge som kan få valpar i vår.

Norska stortinget beslutade för ett år sedan att man skulle tillåta tre vargkullar om året inom det nya förvaltningsområdet för varg. Enligt uppgifter från det skandinaviska vargforskningsprojektet Skandulv finns bara ett par kvar som kan föröka sig. Det är Julussaflockens ledarpar.
Gråfjällsflocken existerar fortfarande, men ledarhonan sköts i februari. De två par som fanns i gränstrakterna av vargområdet sköts även de under jakten i februari. Forskarna hoppas att de många svenska vargar som finns kring gränsen ska säkra tillväxten i området.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser