LRF

Utfodring – en het potatis

I höstas beslutade Riksdagen att inte införa ett utfodringsstopp för klövvilt. LRF (Lantbrukarnas Riksförbund) har under några år drivit frågan. Nu har man lagt fram ett nytt förslag till Regeringen där man frångått ett utfodringsförbud och istället vill man i det nya förslaget få regler där man kan styra utfodringen.

LRF välkomnar förbud mot utfodring

Oskarshamn (JJ) Regeringen har öppnat för ett förbud mot utfodring av vilt. Beskedet välkomnas av LRF Sydost som länge propagerat för ett förbud för utfodring av hjort och vildsvin.

LRF kräver allmän jakt på kronhjort

– Vi vill ge möjlighet till allmän jakt på kronhjort, säger Jan Landström på Lantbrukarnas riksförbund (LRF). Liknande regler som gäller för jakt på rådjur och dovhjort. - Behåll den reglerade jakten, säger Svenska Jägarförbundets jaktvårdskonsulent i Västra Götaland Karl-Johan Brindbergs.

Bönder ska möta Bucht

Kungsbacka (JJ) Svenska Fåravelsförbundet, Sveriges Nöttköttsproducenter samt LRF ska ha ett möte med landsbygdsminister Sven-Erik Bucht.

Domstolsprövning klubbad – LRF kritisk

Kungsbacka (JJ) I dag beslutade Regeringen att gå tillbaka till den gamla skrivningen i förordningen kring överprövning av rovdjursjaktbeslut. Förändringen träder i kraft den första april. LRF ser stora problem med genomförande av både licensjakter och skyddsjakter i framtiden.

Annonser