hamiltonstövare

Här är årets deltagare i Räv-SM

Kungsbacka (JJ) Nu är alla deltagande stövare uttagna till den prestigefyllda stövartävlingen, Räv-SM som går av stapeln 16-18 februari. I år tar Västergötlands Stövarklubb över stafettpinnen från Gotlands Stövarklubb som på ett mycket förtjänstfullt sätt arrangerade tävlingen förra året, dock inte helt utan komplikationer.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Har-SM:s startfält klart

Harsa (JJ) I morgon invigs årets Har-SM i Harsa, Gävleborgs län. Där ska de tio bästa harhundarna i Sverige göra upp om mästerskapstiteln.

Avslutande provdag slut på Räv-SM

Fegen (JJ) Räv-SM:s andra provdag är till ända och två stövare lyckades i dag driva full tid på räv. I kväll runt kl 18.30 är det prisutdelning och årets SM-vinnare kommer presenteras.

Göingebygdens Driva – Väljer räven först

När skogshararna försvann från de nordskånska skogarna valde Magnus Jönsson, Osby, att byta fokus på stövarjakten. I snart 20 år har han nu fött upp hamiltonstövare. Den senaste tiden med inriktning på räv och idag står RR SE J(räv)CH SE UCH Göingebygdens Driva överst på tronen.

Firar 100 års-jubileum med historisk återblick

Luleå (JJ) Förra året jubilerade Norrbottens läns stövarklubb och nu fortsätter firandet med ett praktverk om klubbens och till viss del stövarjaktens historia i Norrbotten under det senaste seklet. Allt signerat Allan Bergström, Luleå, legendar i stövarsammanhang.

Stövare togs av varg i Råneå

Mjöfjärden (JJ) Den tioåriga hamiltonstövartik SE J CH Rånedalen Annie attackerades och bets så illa av en varg i går morse hon fick avlivas. Attacken skedde strax utanför Råneå i Norrbotten.

Annonser