Dalarna

Jalle sköt årets sista björn

Idre (JJ) På tisdagen fälldes årets sista björn i björnjakten 2017. Jalle Spånberg och hans plotthundar har haft en fin säsong och den avslutades med en 103-kilos hanbjörn. – Nu kör vi i gång med mårdjakten, säger Jalle.

Per Johans jämthundshane svårt biten av varg

Dalarna (JJ) – Hade jag inte hunnit fram hade hunden aldrig överlevt, men han är svårt biten. Det säger Per Johan Sjöberg som premiärmorgonen på älgjakten fick sin jämthund attackerad av varg söder om Mockfjärd.

Rekordutställning i Rättvik

Rättvik (JJ) Till helgen är det dags för Dalarnas Älghundklubbs jubileumsutställning i Rättvik. Det är nämligen 60 år sedan första utställningen för älghundar arrangerades på platsen.

Kan få bidrag till skyddsväst

Falun (JJ) Länsstyrelsen Dalarna har beslutat att ge bidrag för skyddsväst till hundar. Västarna är tänkta att skydda jakthundar från att bli allvarligt skadade eller dödad i samband med angrepp från varg eller andra stora rovdjur.

Ny bevisning i Lillhärdalsfallet

Dalarna (JJ) I måndags fick åklagaren i Lillhärdalsfallet tillgång till nya bevis som kommer läggas fram när rättegången inleds på måndag nästa vecka.

Björnjaktsprofilen 1: Från sjuksängen till björnskogen

Lenåsen (JJ) Förra årets björnjakt var minst sagt en resa mellan himmel och helvete för Hans "Knuts Hans" Hansson, Lenåsen, Dalarna. Först fällde han en riktig storbjörn, några dagar senare attackerades han och skadades allvarligt när en stor björn anföll honom. I år gör 77-åringen comeback i björnskogen.

Annonser