Ersätts för rovdjursrivna lamm

Norrköping (JJ) En fårägare på Vikbolandet får 6 000 kronor i ersättning av Länsstyrelsen för sex rovdjursrivna lamm.

Den 7-8 september ska lammen ha rivits på en gård i Dagsberg på Vikbolandet. Den 8 september besiktades skadorna av en besiktningsman från Länsstyrelsen, och en vecka senare skickade fårägaren in en ansökan om ersättning.

Länsstyrelsen anser att 6 000 kronor är en skälig ersättning för de sex rivna lammen, i enlighet med vad som yrkades i ansökan.

Enligt den så kallade viltskadeförordningen får Länsstyrelsen, i mån av tillgång på medel, utbetala ersättning för bland annat viltskador, rapporterar Norrköpings Tidningar.

0 kommentarer

AKTUELLT

Aggressivt djur attackerade Marita

Bollnäs (JJ) Marita Berggren råkade ut för ett sällsynt aggressivt djur som gick till full attack natten mot fredagen. - Den högg sig fast i benet och tog om och tog om bettet, berättar Marita Berggren.

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser