Ersätts för rovdjursrivna lamm

Norrköping (JJ) En fårägare på Vikbolandet får 6 000 kronor i ersättning av Länsstyrelsen för sex rovdjursrivna lamm.

Den 7-8 september ska lammen ha rivits på en gård i Dagsberg på Vikbolandet. Den 8 september besiktades skadorna av en besiktningsman från Länsstyrelsen, och en vecka senare skickade fårägaren in en ansökan om ersättning.

Länsstyrelsen anser att 6 000 kronor är en skälig ersättning för de sex rivna lammen, i enlighet med vad som yrkades i ansökan.

Enligt den så kallade viltskadeförordningen får Länsstyrelsen, i mån av tillgång på medel, utbetala ersättning för bland annat viltskador, rapporterar Norrköpings Tidningar.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Björndel hittad vi gruva

Skellefteå (JJ) Under förmiddagen fick polisen i Skellefteå ett samtal om att man hittat delar av en björn nära en gruva i Västerbotten.

Mårdhund och bisam skadedjur i Finland

Finland (JJ) EU har lagt till mårdhund och elva andra djurarter i sin lista med invasiva främmande djurarter som ska bekämpas. Av djurarterna i Finland lades även bisam på listan, uppger Jord- och skogsbruksministeriet.

Annonser