Erlandsson deltar på Jägareförbundets årsstämma

Jakt och jobbskapande står på schemat när landsbygdsminister Eskil Erlandsson talar på Svenska Jägareförbundets årsstämma i Hestra lördagen den 14 juni.

– Under två mandatperioder har vi i regeringen hunnit göra många förändringar när det gäller jakten. Vi har regionaliserat och delegerat vissa beslut gällande skyddsjakt och licensjakt till länsstyrelserna, vi har infört ett nytt älgjaktssystem och vi har på flera sätt tagit krafttag mot vildsvinen. Framöver ser jag ser också en stor potential där jakten och viltköttet kan skapa fler jobb på landsbygderna runt om i landet, säger landsbygdsminister Eskil Erlandsson

Jägareförbundet Jönköpings län står som värd för Svenska Jägareförbundets årsstämma i Hestra. Under årsstämman håller landsbygdsminsiter Eskil Erlandsson tal om regeringens jaktpolitik och jobbskapande kopplat till jakt och viltkött.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser