Erik Hamberg fällde hanbjörn

Dockstad (JJ) Älgjakten pågår för fullt i Norrland. En älgjägare utanför Dockstad upptäckte dock en björn på passet, men kom inte åt att skjuta. Då bestämde man sig för att ringa efter Robert Salomonsson, Borgafjäll och hans björnhundar.

Årets sista björn på licensjakten i Västernorrland fälldes utanför Dockstad. Fr v Nathalie Jonson, skytten Erik Hamberg, Robert Salomonsson och Per-Johan Bergfors.

Älgjägarna hade postat ut i skogarna utanför Docksta i Västernorrland. Med fokus på älgjakt blev det plötsligt ändrade planer när en av passkyttarna skymtade en björn. Man saknade själva duktiga björnhundar och nu var goda råd dyra, en björn fanns kvar på licensen…

Man fick tag på Robert Salomonsson, Borgafjäll, som höll på att packa för att åka till Norrbotten. Efter någon timme var Robert på plats.

– Jägarna satt kvar på sina pass när jag kom och jag släppte på Turbo och Urak på spåret. De spårade i fyra kilometer innan de hittade björnen. Då blev det upptag och gångstånd ned mot Erik Hamberg, Dockstad, som kunde fälla björnen, berättar Robert.

Björnen var en hane på 90 kg.

 

 

 

 

 

 

AKTUELLT

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser