Ensam hund har fortfarande ingen ägare

ÅRE (JJ) Den hund som hittades ensam på fjället öster om Åre har fortfarande ingen ägare. Hunden finns nu på ett pensionat i Mörsil, rapporterar Östersunds-Posten.

Stugvärden som hittade hunden lämnade den i veckan till polisen som i sin tur har lämnat den till ett pensionat.

Hunden är en östsibirisk laika som är 13 år gammal. Varför ingen ägare hört av sig vet man inte. Agneta Österberg som driver hundpensionatet funderar själv kring anledningen.

”– Antingen har hunden smitit, men då borde en ägare ha hört av sig vid det här laget. Eller har någon helt enkelt släppt den löst på fjället och låtit den klara sig själv bäst den kan. Eller i värsta fall har matte eller husse fallit ned döda på fjället”, säger hon till Östersunds-Posten. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Annonser