Enorm älg i Rossön!

ROSSÖN(JJ). Det finns fem meter hög älg i Rossön. Djuret är gjort i plywood och den ska figurera i både Valfläsk och Älgmjölk, samt SM i älgmjölkning. Älgkon har även ett par löshorn med 18 taggar.

Det är illustratören och idésprutan Pål Jansson som skapat älgen och den står på hans gård. Han är dessutom ordförande i skolföreningen och samhälls- och företagarföreningen. Längre fram kommer älgen att transporteras till Rossöns fotbollsplan.

Spenarna har gjorts av ketchup- och senapsflaskor, totalt ryms det 75 liter vatten i flaskorna.

– Den 14:e september kommer bland andra Per Åsling och Marianne Larm-Svensson för att delta i Valfläsk och älgmjölk.

– Vi har bjudit in länets politiker. Men det är bara Centern som har meddelat att de kommer, säger Pål Jonsson till Östersunds-Posten. De partier som deltar kommer också att få berätta vad de ska göra för Norrlands inland, dessutom ingår naturligtvis älgmjölkning.

– Då hinner de inte kasta skit på varandra, konstaterar han. 

Arrangemanget SM i älgmjölkning kommer att genomförs några dagar innan på vildmarkscampen.
Det här rapporterar Östersunds-Posten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser