Engdal i kortege till fängelset

Vargskytten Stig Engdahl, Ed, får massivt stöd när han i morgon ska infinna sig vid Östragårdsfängelset i Vänersborg. Bland annat väntas en bilkortege följa han till fängelseporten.

Ett antal bilar ska i kortege följa Stig Engdahl från Ed i Dalsland till fängelset. Organisationen Småbrukarna har ordnat en buss för småländska sympatisörer, den utgår kl 6.00 på onsdagsmorgonen från Tingsryd och samlar upp folk längs vägen till Vänersborg dit bussen anländer kl 13.00.
Lantbrukaren Stig Engdahl sköt 2003 en varg som hotade hans får. Han hade tidigare fått ett antal får dödade av varg. Han dömdes till sex månaders fängelse för grovt jaktbrott. Målet vägrades prövning i Högsta domstolen och hans nådeansökan avslogs nyligen av regeringen.
Fallet har fått stor uppmärksamhet och speciellt landsbygdsbor och jägare i de vargtäta områdena i landet har kritiserat domen och lagstiftningen hårt.

Skriv ut

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser