Engdal i kortege till fängelset

Vargskytten Stig Engdahl, Ed, får massivt stöd när han i morgon ska infinna sig vid Östragårdsfängelset i Vänersborg. Bland annat väntas en bilkortege följa han till fängelseporten.

Ett antal bilar ska i kortege följa Stig Engdahl från Ed i Dalsland till fängelset. Organisationen Småbrukarna har ordnat en buss för småländska sympatisörer, den utgår kl 6.00 på onsdagsmorgonen från Tingsryd och samlar upp folk längs vägen till Vänersborg dit bussen anländer kl 13.00.
Lantbrukaren Stig Engdahl sköt 2003 en varg som hotade hans får. Han hade tidigare fått ett antal får dödade av varg. Han dömdes till sex månaders fängelse för grovt jaktbrott. Målet vägrades prövning i Högsta domstolen och hans nådeansökan avslogs nyligen av regeringen.
Fallet har fått stor uppmärksamhet och speciellt landsbygdsbor och jägare i de vargtäta områdena i landet har kritiserat domen och lagstiftningen hårt.

Skriv ut

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser