En riktigt tjock varg?

Erikstad (JJ) Är det en varg eller är det något annat? Fet är den i varje fall! Bilderna är tagna nu på morgon strax söder om Mellerud.

Visst är den ohälsosamt korpulent?

De senaste dagarna har flera obsar på varg gjorts i sydöstra delarna av Dalsland. Senast i morse fotograferades ett djur i Erikstad, söder om Mellerud.

På en av bilderna ser det onekligen ut som en varg men på den andra är det mer tveksamt. Vi på redaktionen har i alla fall inte sett någon mer välgödd varg i så fall. Dessutom är den lite kort i nosen. Döm själva.

Länsstyrelsens rovdjursansvarige känner i vilket fall som helst inte till någon varg i det aktuella området.

Framifrån ser djuret ut som en varg.

Framifrån ser djuret ut som en varg.

 

 

1 kommentar

 • Det skämtas om en ”kanske en tjock hund”! Jag tycker det är tragiskt!
  Det råder ingen tvekan om att det är en varg enligt min mening.
  Ljusa kinder, små öron med stort avstånd, de mörka ränderna på frambenen och den hängande svansen. Vidare har vargen alltid en rak buklinje från bröstkorgen och bakåt.
  Den undre bilden tagen på åkern är från början av januari 2017 men ännu längre söder ut sydväst om Mellerud och det är samma varg. Redan här anar man avkomman.
  Det är nog tyvärr så, att det nu bildats ytterligare ett revir väster om Vänern men nu långt söderut..
  Min mening är att på den övre bilden är det samma höggravid vargtik som är ute och motionerar strax innan innan hon föder och vid det här laget är nog valparna födda.
  Men tyvärr ännu ett ett nytt revir har tillkommit.
  Får vi aldrig nog? Hur länge skall vi stå ut innan det blir anarki.

  Hundföraren

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Jessica plåtade den vita älgen – igen

Munkedal (JJ) 24-åriga Jessica Hemlin har blivit berömd för sina möten med den vita och ståtliga älgtjuren i Munkedal. På måndagen var det dags igen - älgen dök upp alldeles utanför Jessicas hem och lät sig fotograferas.

Befarar rekordår för fästingsmitta

Kungsbacka (JJ) Läkare räknar med att 2017 blir ett rekordår i Västra Götaland i antalet personer som smittas av den fästingburna och fruktade hjärnhinneinflammationen TBE.

Vit sändarlös mårdhund infångad

Råneå (JJ) Under sommaren har en vit mårdhund synts till i Råneå, ett samhälle tre mil nordost om Luleå. Mårdhunden observerades av flera personer, bland annat inne i villaområden. Foton togs och det visade sig att djuret tillhör Mårdhundsprojektet, men tappat sin sändare.

Unge till världskänt lejon dödad

Zimbabwe (JJ) En unge till den världskände lejonhannen Cecil har skjutits av en okänd troféjägare i Zimbabwe. Den sexårige hannen Xanda dödades den 7 juli och mötte därmed samma öde som sin far.

683 000 kronor för sälskador

Sotenäs (JJ) 20 fiskare i Västra Götaland får dela på 683 000 kronor från Länsstyrelsen för skador som sälar orsakat på både fiskeredskap och fångst under 2016.

Annonser