En fjärdedel av vargarna fälldes första helgen

USA (JJ) Licensjakten på varg i delstaten Wyoming i USA inleddes i helgen. Och redan nu är 25 procent av tilldelningen fylld.

Enligt Wyoming Game and Fish Department ligger sannolikt bra väder i kombination med att jaktpremiären ägde rum under helgen, till grund för att så många vargar kunde fällas de inledande dagarna.

En talesperson för myndigheten säger också till tidningen Casper Star Tribune att vargarna har ett oskyggt beteende eftersom jakten legat nere sedan 2013. Detta gör dem till enklare mål för jägarna som är ute.

Totalt får 44 vargar fällas under jakten som får pågå året ut. I hela delstaten finns ungefär 380 vargar. Delstaten är skyldig att ha en stam på minst 100 vargar, inklusive tio revirhävdade par utanför Yellowstone och Grand Teton nationalparker samt Wind Rivers indianreservat.

AKTUELLT

Rättegången i jakthärvan fortsätter

Luleå (JJ) Rättegången mot de fem norrbottningarna i jakthärvan fortsätter. Åklagaren har pressat de misstänkta hårt, men möts av tystnad från de tilltalade. I dag har Polisens IT-forensiker vittnat.

Absurd hantering av grågåsförvaltningen

Kungsbacka (JJ) I Luleå skärgård ligger tusentals grågäss men jägarna får inte fälla en enda. Däremot kan mellansvenska och sydsvenska jägare ta plats i gömslena när fåglarna drar söder ut. Grågåspopulationen och skadorna efter dem ökar, men jakttidsregleringen hänger inte med.

Film: Därför är Ställa Sveriges bästa älghund

Krylbo (JJ) Jämthundstiken Erskorsgårdens C-Ställa vann Älghund-SM 2017. Jaktjournalen tog med videokameran och hälsade på hos ägarparet Anders Vikström och Lina Mårtensson för att ta reda på varför Ställa är Sveriges bästa älghund. Svaret är bitvis häpnadsväckande.

Lastbil krockade med varg

Gävle (JJ) En varg dödades i går kväll när den försökte korsa E4:an i höjd med Gävle Bro men kördes på av en lastbil.

”CWD-smittan kanske redan är här”

Lierna/Kungsbacka (JJ) Avmagringssjukan, Chronic Wasting Disease (CWD) har på nytt påträffats hos älg, nära svenska gränsen i Lierne, Norge. Veterinären och forskaren Jonas Malmsten är orolig för spridningsutvecklingen.

Annonser