En fjärdedel av vargarna fälldes första helgen

USA (JJ) Licensjakten på varg i delstaten Wyoming i USA inleddes i helgen. Och redan nu är 25 procent av tilldelningen fylld.

Enligt Wyoming Game and Fish Department ligger sannolikt bra väder i kombination med att jaktpremiären ägde rum under helgen, till grund för att så många vargar kunde fällas de inledande dagarna.

En talesperson för myndigheten säger också till tidningen Casper Star Tribune att vargarna har ett oskyggt beteende eftersom jakten legat nere sedan 2013. Detta gör dem till enklare mål för jägarna som är ute.

Totalt får 44 vargar fällas under jakten som får pågå året ut. I hela delstaten finns ungefär 380 vargar. Delstaten är skyldig att ha en stam på minst 100 vargar, inklusive tio revirhävdade par utanför Yellowstone och Grand Teton nationalparker samt Wind Rivers indianreservat.

AKTUELLT

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser