En fjärdedel av vargarna fälldes första helgen

USA (JJ) Licensjakten på varg i delstaten Wyoming i USA inleddes i helgen. Och redan nu är 25 procent av tilldelningen fylld.

Enligt Wyoming Game and Fish Department ligger sannolikt bra väder i kombination med att jaktpremiären ägde rum under helgen, till grund för att så många vargar kunde fällas de inledande dagarna.

En talesperson för myndigheten säger också till tidningen Casper Star Tribune att vargarna har ett oskyggt beteende eftersom jakten legat nere sedan 2013. Detta gör dem till enklare mål för jägarna som är ute.

Totalt får 44 vargar fällas under jakten som får pågå året ut. I hela delstaten finns ungefär 380 vargar. Delstaten är skyldig att ha en stam på minst 100 vargar, inklusive tio revirhävdade par utanför Yellowstone och Grand Teton nationalparker samt Wind Rivers indianreservat.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser