Emil sköt abnorm bocktrofé

Ödeshög (JJ) Efter en spännande ansmygning fällde Emil Fyhr, Motala, en råbock vid bockpremiären. Men det var först efter skottet han upptäckte vilken speciell trofé bocken hade.

Emil Fyhr fällde en mycket annorlunda råbockstrofé vid årets premiär.

Emil jagar på Hägna jaktlags mark i Ödeshögs kommun när Trehörna samhälle.

– Råbocken var i bra kondition med normal slaktvikt. Jag hade faktiskt ingen aning om att vi hade denna speciella bock på markerna, det var först efter skottet jag såg hur häftig den var, berättar Emil Fyhr för Jaktjournalen.

De tre hornstängerna mötte 24, 15 och 21 cm.

– Det intressanta är ju att det verkligen är tre horn och ingen extra tagg som man ibland kan se. För mig betyder bockjakten allt och att få chansen att skjuta en speciell bock gör mig varm i hjärtat och något jag aldrig kommer att glömma, förklarar Emil.

Tre hornstänger på samma råbockstrofé tillhör inte vanligheterna.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Annonser