Emil sköt abnorm bocktrofé

Ödeshög (JJ) Efter en spännande ansmygning fällde Emil Fyhr, Motala, en råbock vid bockpremiären. Men det var först efter skottet han upptäckte vilken speciell trofé bocken hade.

Emil Fyhr fällde en mycket annorlunda råbockstrofé vid årets premiär.

Emil jagar på Hägna jaktlags mark i Ödeshögs kommun när Trehörna samhälle.

– Råbocken var i bra kondition med normal slaktvikt. Jag hade faktiskt ingen aning om att vi hade denna speciella bock på markerna, det var först efter skottet jag såg hur häftig den var, berättar Emil Fyhr för Jaktjournalen.

De tre hornstängerna mötte 24, 15 och 21 cm.

– Det intressanta är ju att det verkligen är tre horn och ingen extra tagg som man ibland kan se. För mig betyder bockjakten allt och att få chansen att skjuta en speciell bock gör mig varm i hjärtat och något jag aldrig kommer att glömma, förklarar Emil.

Tre hornstänger på samma råbockstrofé tillhör inte vanligheterna.

AKTUELLT

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Så vill Moderaterna underlätta för jägare

Kungsbacka (JJ) Moderaterna tar strid emot det föreslagna regeländringarna i svensk vapenlagstiftning. De kommer att rösta emot alla förslag som försämrar för jägare och sportskyttar. Partiet vill också att vapenägare tillåts inneha fler vapen och förvara dem hos andra personer med vapenlicens.

Larm om illegal vargjakt ifrågasätts – ”inga bevis”

Värmland (JJ) Vargforskare Olof Libergs påstående att den illegala vargjakten ökar har mötts av starka reaktioner. En som ifrågasätter siffrorna är värmländske jägaren Lars Oskarsson. – Han har inga bevis utan han har beräknat detta, säger Lars Oskarsson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser