ELVA LODJUR FÄLLDA I DALARNA!

När klockan var 14.20 idag den första lojaktsdagen hade elva lodjur fällts i Dalarna.

Lodjursjakten i Dalarna består av totalt 18 lodjur. Jakten pågår inom tre områden. I område I (renskötselområdet) återstår just nu 2 lodjur.  I område II återstår fem och i område III återstår 4.

Därmed återstod endast sju lodjur av den totala tilldelningen i Dalarna klockan 14.20.

JJ har bilder på väg in från lojakten som kommer att publiceras under morgondagen.

Har du bilder från lojakt. Skicka bilder och info via MMS till 070-395 00 94, eller via e-post till: holger.nilsson@jaktjournalen.se  

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser