Elva föryngringar tillåts i Värmland

Värmland(JJ) I Värmland tillåts elva föryngringar av varg. Det står klart sedan Naturvårdsverket fattat beslut om miniminivå om varg i länet.

Det finns i dag cirka 200 vargar i länet, enligt länsstyrelsen. Miniminivån innebär 110 vargar. – Länsstyrelsen hade ju föreslagit 70 vargar som en miniminivå. För oss är det obegripligt varför man väljer att konfrontera länsstyrelserna på det här sättet, säger Gunnar Glöersen, vid Svenska Jägareförbundet, till SVT Värmlandsnytt.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser