Elva björnar skjutna i Gävleborgs län under helgen

GÄVLEBORGS LÄN(JJ). Det har skjutits elva björnar i Gävleborgs län under helgen. Flest björnar har man sett i Ljusdals kommun.

I Ljusdals kommun har det fällts tre björnar. Två björnar räknas också till de fällda djuren då de påskjutits.

Det har även fällts tre björnar i Ockelbo respektive Ovanåkers kommun. Ytterligare en björn har påskjutits i Bollnäs, men då man bedömt att den är oskadd så avräknas den inte från kvoten.
Totalt är det en tilldelning på 40 björnar i länet. 
Det här rapporterar Ljusdals-Posten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser