Elton segrade i Räv-SM

Joakim Johansson, Åby, segrade i årets SM för rävhundarGotland (JJ) Det blev finska stövaren Elton, ägare Joakim Johansson, Åby, som tog hem årets SM-titel för rävstövare.

SM-tävlingarna avgjordes under i stort sett perfekta förhållanden på Gotland. SM-hundarna släpptes i marker som var täckta med cirka en decimeters nysnö. Vinden var svag och temperaturen pendlade kring nollstrecket. 

Även hundarna visade sig från sin bästa sida. Tävlingen blev otroligt jämn med hela sju hundar som gick till förstapris. Bäst lyckades finska stövaren Elton, tätt följd av hemmahunden Lövskogens Chippen, en schiller som ägs av Peter Nyberg, Havdhem och finska stövaren Kilbackens Rippe, ägare Mikael Dahlström, Hallstahammar.

AKTUELLT

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser