Elstaket kan hålla vildsvinen borta från Sporrakulla gård

SIBBHULT(JJ). Det finns planer på ett elstängsel runt gårdsplanen på Sporrakulla gård för att stoppa vildsvinens framfart. Troligen blir det ett stängsel om inte kulturmiljövärdena sätter stopp för planerna.

Båe Skogssällskapet, som äger fastigheten, och länsstyrelsen funderar på lösningen med staket.
– Någonting måste göras. Vi har försökt lägga tillbaka tuvorna vildsvinen bökat upp flera gånger men det gick inte längre; man kunde inte gå på marken. Nu har vi istället grävt upp allting och sått nytt gräs som de förhoppningsvis inte ska gilla lika mycket, säger Johan Nilsson på Skogssällskapet, till tidningen Norra Skåne.

Att sätta upp elstängsel är dock inte helt omkomplicerat då man samtidigt inte vill förstöra intrycket av den gamla gåden. Men om kulturmiljöavdelningen på länsstyrelsen säger ja blir det troligen ett stängsel före vintern. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Annonser