Elmia laddar för nya Skånska jaktmässan

Eslöv (JJ) I slutet av augusti blir det stor premiär för den nya jaktmässan Elmia Game Fair Skåne. En renodlad jaktmässa där majoriteten av landets leverantörer kommer att finnas och visa upp årets jaktnyheter på utrustningssidan.

Här på Ellinge Slott arrangeras Skånes nya jaktmässa sista helgen i augusti.

 

 

– Vi känner ett stort stöd från jägarna och de tilltänkta besökarna. Men också från branschen som bidrar till att mässan blir intressant och möter upp besökarnas förväntningar, säger Klas Brandt, mässansvarig.

En rad kända jaktprofiler är redan klara, bland annat kommer Jocke Smålänning, Thomas Ekberg och Mikael Tham med flera.

– Vi jobbar just nu med programmet och vi har klart med flera spännande aktiviteter, men vi måste vara lite hemlighetsfulla ett tag till. På hundsidan kommer vi också att ha en rasspecial där besökarna kan stifta närmare bekantskap med just den ras de är mest intresserad av, förklarar Brandt.

Elmia Game Fair är kända för att ge skyttet utrymme. Även på Skånemässan kommer besökarna att kunna provskjuta olika hagelvapen, detta i samarbete med leverantörerna.

Jaktkläder kommer också att ta ett stort utrymme på mässan, bland annat väntas en mer modemedveten trend att slå igenom.

För de fiskeintresserade jägarna kommer en fiskelund med olika aktiviteter och leverantörer att finnas på plats.

Mässan arrangeras på Ellinge Slott den 27 och 28 augusti. Jaktjournalen deltar som officiell mässtidning.

 

 

 

 

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Kvinna attackerad av älg

Umeå (JJ) En kvinna i Umeå attackerades på lördagseftermiddagen av en älg. Polisen fick rycka ut och hämta kvinnan i skogen.

Debatt: Vem vågar skjuta en skabbangripen varg?

Jägaren Patrik Myrvold frågar sig vilken jägare som vågar befria en skabbvarg från sina plågor. Om någon forskare menar att vargen skulle ha överlevt rävskabben den hade, så kommer jag att fällas för grovt jaktbrott med allt vad det innebär, skriver Myrvold i sin debattartikel.

Annonser