Elmia intar Skåne till sommaren

Jönköping (JJ) Konkurrensverket ser inga hinder för Elmia att arrangera den skånska jaktmässan Elmia Game Fair Skåne. Den nya mässan anses inte begränsa konkurrensen för andra aktörer.

Nu kommer Elmia till Skåne. Arkivfoto: Per Jonson

Elmia AB anmäldes i höstas av arrangörerna bakom Bosjöklosters jaktmässa som hävdade att Elmia Game Fair Skåne hotade deras verksamhet och att Elmia genom att arrangera sin jaktmässa samma helg bedrev konkurrensbegränsande verksamhet. Mässarrangören yrkade också på ett vitesförbud för Elmia på två miljoner kronor.

Konkurrensverket har nu efter att ha gått igenom anmälarens synpunkter och granskat Elmias jaktmässa utifrån konkurrenslagens bestämmelser kommit fram till att Elmias nya skånska jaktmässa inte påverkar konkurrensen på något negativt sätt.

I sitt beslut konstaterar Konkurrensverket att den anmälande mässan i utredningen har uppgett att de nu har fler anmälda utställare än tidigare år. Konkurrensverket konstaterar också att enbart att bedriva en offentlig säljverksamhet i konkurrens med privata företag inte är tillräckligt för ett ingripande.

Det krävs också att den offentliga aktören tillämpar ett konkurrensbegränsande förfarande eller bedriver sin säljverksamhet på ett sådant sätt att konkurrenstrycket minskar. Inte heller är det ett tillräckligt konkurrensproblem att den relevanta marknaden är avgränsad till Skåne och en viss tidpunkt på året.

Elmia Game Fair Skåne kan nu hållas som planeras den 27-28 augusti på Ellinge slott i Eslövs kommun.

— Vi är nöjda med beslutet. Vi är ett affärsdrivande mässbolag som följer våra kunder och samarbetspartners, och vi ska kunna agera för att skapa goda affärsmöjligheter där de vill vara, säger Robert Sumberesi, vd för Elmia AB i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser