Elmia intar Skåne till sommaren

Jönköping (JJ) Konkurrensverket ser inga hinder för Elmia att arrangera den skånska jaktmässan Elmia Game Fair Skåne. Den nya mässan anses inte begränsa konkurrensen för andra aktörer.

Nu kommer Elmia till Skåne. Arkivfoto: Per Jonson

Elmia AB anmäldes i höstas av arrangörerna bakom Bosjöklosters jaktmässa som hävdade att Elmia Game Fair Skåne hotade deras verksamhet och att Elmia genom att arrangera sin jaktmässa samma helg bedrev konkurrensbegränsande verksamhet. Mässarrangören yrkade också på ett vitesförbud för Elmia på två miljoner kronor.

Konkurrensverket har nu efter att ha gått igenom anmälarens synpunkter och granskat Elmias jaktmässa utifrån konkurrenslagens bestämmelser kommit fram till att Elmias nya skånska jaktmässa inte påverkar konkurrensen på något negativt sätt.

I sitt beslut konstaterar Konkurrensverket att den anmälande mässan i utredningen har uppgett att de nu har fler anmälda utställare än tidigare år. Konkurrensverket konstaterar också att enbart att bedriva en offentlig säljverksamhet i konkurrens med privata företag inte är tillräckligt för ett ingripande.

Det krävs också att den offentliga aktören tillämpar ett konkurrensbegränsande förfarande eller bedriver sin säljverksamhet på ett sådant sätt att konkurrenstrycket minskar. Inte heller är det ett tillräckligt konkurrensproblem att den relevanta marknaden är avgränsad till Skåne och en viss tidpunkt på året.

Elmia Game Fair Skåne kan nu hållas som planeras den 27-28 augusti på Ellinge slott i Eslövs kommun.

— Vi är nöjda med beslutet. Vi är ett affärsdrivande mässbolag som följer våra kunder och samarbetspartners, och vi ska kunna agera för att skapa goda affärsmöjligheter där de vill vara, säger Robert Sumberesi, vd för Elmia AB i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser