Elmia Game Fair satsar stort i vår!

Massor av nyheter kommer att presenteras på vårens Elmia Game Fair. Projektledaren Klas Brandt ser med tillförsikt fram emot fyra hektiska mässdagarSkandinaviens största jakt- och fiskemässa – Elmia Game Fair – har blivit en viktig mötesplats för tusentals jägare. I år väntas nyheterna bli fler än tidigare. Bland annat görs en stor satsning både på skyttet och på ett Safariland med ”The Big Five!”. Dessutom är det klart att Jaktjournalen får förtroendet som officiell ”mässtidning!”

Portarna på Elmia-mässan i Jönköping slås upp den 21 maj och stänger den 24:e. Då beräknas cirka 25 000 jägare ha fått en förhandstitt på årets jaktnyheter. Självklart finns också Jaktjournalen på plats, både som utställare och som officiell mässtidning. Dessutom kommer vi att genomföra en festlig prisutdelning i Rovdjurskampanjen.

– De stora nyheterna för årets mässa är Klass I-skyttet. Besökarna kommer att få möjlighet att provskjuta en mängd olika studsarmodeller, både nya och etablerade modeller, berättar Klas Brandt, projektledare för mässan.

– Helt nytt är också ett Safariland som kommer att byggas upp. Här kommer en av nordens finaste trofésamlingar av afrikanskt vilt att visas upp. Naturligtvis kommer även ”The Big Five” att finnas på plats.

Många utställare
Som vanligt kommer ett par hundra utställare att vara navet i mässan. Mängder av utrustningsnyheter kommer att visas upp. För många företag är just Elmia Game Fair startskottet på säsongens försäljning.
– Jag vet redan att det kommer att släppas en hel del nyheter som kommer att få stor uppmärksamhet, förklarar Klas Brandt.
På utomhusområdet kommer mängder av hundaktiviteter att arrangeras. För den som planerar att köpa sin första hund är rasparaderna ett intressant inslag. Det kommer också att utföras olika hundtävlingar och uppvisningar.
Ett av mässans stora samtalsämnen för hundägarna kommer med all sannolikhet att vara den framtida hundanvändningen vid vildsvinsjakt. Det kommer även att diskuteras vildsvinsförvaltning, både ur jägarnas och ur markägarnas perspektiv.Dessutom kommer utfodring av vildsvin att diskuteras. Hur mycket mat ska man egentligen utfodra varje dygn, och vilket foder ska användas? Intressanta ämnen som med säkerhet kommer att locka många jägare och markägare.

Kulinarisk upplevelse
Även i år kommer viltköttets förträfflighet att uppmärksammas. Stjärnkocken Leif Mannerström, Sjömagasinet, Göteborg, finns på plats med sitt team. Förutom att hålla föredrag om hanteringen och tillagningen av viltkött kommer han också att duka upp en läcker viltbuffé i restaurangen.
– Jag har en mycket bra känsla inför mässan, engagemanget är stort bland både samarbetspartners och utställare. Min förhoppning är att Elmia Game Fair ska fortsätta att utvecklas, menar Klas Brandt.

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser