Elmia Game Fair fokuserar på jägarnas roll i samhället

JÖNKÖPING(JJ). Jaktmässan Elmia Game Fair fokuserar i år på jägarnas roll i samhället. Detta är landets största jaktmässan, den öppnade i går och stänger i morgon. – Det är väldigt positiva känslor efter bara en timme, det är mycket folk, förklarade Klas Brandt, ansvarig för jaktmässan, för jnytt.se när mässan precis öppnat.

I år är det fokus på det viktiga arbete som jägarna gör i vårt samhälle, det handlar bland annat om eftersök vid viltolyckor och det viltvårdsarbete som utförs.  
Det här rapporterar jnytt.se.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser