Ekberg vill se förbättrad vilthantering

Motala (JJ) Jägarprofilen Thomas Ekberg har tröttnat på bristfällig vilthantering efter skottet och skapar nu en serie med böcker om hur vi ska hantera viltet för att få så bra kvalitet som möjligt på köttet. Första boken om älg släpps på Elmia Game Fair.

– Det finns  gott om jägare som sköter hanteringen av viltet efter skottet jättebra. Men enligt min erfarenhet finns det ännu fler som inte gör det. Skälet till det tror jag inte är medvetet slarv. Det är ren okunskap helt enkelt, säger Thomas Ekberg.

– Jag tror att vilthanteringen skulle bli mycket bättre över lag om det krävdes en praktikperiod för de nya jägarna. Det skulle vara obligatoriskt att lära sig passa, sota och flå under jaktligt praktiska omständigheter. Idag kan du få en examen, jaktkort och vapenlicens utan att ha varit i närheten av ett fällt vilt. Något i den ekvationen känns helt fel.

Thomas Ekberg har tillsammans med författaren och fotografen Peter Ekeström skrivit boken Vilthantering med Thomas Ekberg –Älg, som ges ut av Bokförlaget Settern.

Boken som släpps på Elmia Game Fair i maj är den första i en serie på fyra böcker där de flesta viltslag vi jagar och äter finns representerade.

älgbok.jpg

AKTUELLT

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Annonser