Ekberg tycker problemvargar ska tas bort

ÖSTERGÖTLAND(JJ). Thomas Ekberg, yrkesjägare och producent av jaktfilmer, anser att länsstyrelsen i Östergötland borde informera djurägare att de har rätt att skjuta rovdjur om deras djur blir angripna.

Det har uppstått en debatt efter att det skett flera vargangrepp i länet. 
– Tillsyn tror jag alla djurägare har och de stängslar också väl, så det tycker jag man kan lämna därhän. Men det man inte har nämnt från länsstyrelsens sida är att vi enligt Jaktförordningen paragraf 28 har rätt att kunna freda vår och även andras boskap om vi ser att en attack är på väg att ske, säger Thomas Ekberg till Sveriges Radio P4 Östergötland. 

Förmodligen är det två vargar som orsakat problemen. Ekberg tycker att just dessa problemvargar bör tas bort.
Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Östergötland.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser